Ze względu na przedłużający się stan epidemilogiczny organizatorzy 13. Miedzynarodowych Targów Obiektów Noclegowych Worldhotel i 24....
Hotel Investment Trends Poland&CEE to wyjątkowe spotkanie profesjonalistów poświęcone inwestycjom hotelowym w Polsce oraz...
to sposób serwowania posiłków w hotelach, rzadziej restauracjach, polegający na udostępnieniu gościom kilkunastu potraw, z których mogą oni ułożyć pełny posiłek z uwzględnieniem własnych upodobań kulinarnych i dietetycznych. Korzystający ze szwedzkiego stołu mogą zazwyczaj najeść się do woli za zryczałtowaną kwotę. Szwedzki stół jest również popularną formą organizacji przyjęć firmowych i spotkań biznesowych, ponieważ jedzenie nie przeszkadza w żaden sposób w rozmowach i nawiązywaniu kontaktów pomiędzy uczestnikami, inaczej niż tradycyjna organizacja stołu. Nazwa "szwedzki stół" wywodzi się od szwedzkiej tradycji serwowania tego typu posiłków.